Šta je i zašto se preporučuje ?

 

REIKI INICIJACIJA

Inicijacija u bilo koju tehniku ili sistem isceljenja, znači „uvođenje“ ili osposobljavanje učenika da se i sam služi tehnikom, odnosno energijom i time postane praktičar. To važi i za Reiki.

Većina ljudi odlazi na tretmane kod drugih, bilo praktičara ili učitelja, uverena da je sposobnost isceljivanja ekskluzivni dar pojedinaca. Izuzimajući ovde bioenergetičare, kao i sve samouke iscelitelje, kojima je dar dat od Boga, mnoge energetske tehnike je moguće savladati. Zašto ne bismo i sami imali pristup 24/7 energiji koja može razviti sve naše potencijale, unaprediti život u svakom aspektu, podstaći nas na rast i razvoj i podržati u ostvarenju ciljeva?

Reiki Inicijacija

Pošto je reč o Univerzalnoj energiji i njenom kanalisanju, ne postoji nikakav poseban preduslov za otvaranje kanala kod učenika i uvođenje u prvi stepen Reikija. Ne pravi se razlika u odnosu na prethodno znanje ili iskustvo, intelektualne, fizičke ili bilo kakve druge sposobnosti ili osobine pojedinca. Čak je i priprema krajnje jednostavna i sastoji se u postu u trajanju od 24h neposredno pred inicijaciju i preporuci da se iskusi minimum jedan tretman od strane učitelja pre odluke o iniciranju. Trebalo bi da imate predstavu o tome kako izgleda tretman i koje benefite i senzacije možete da očekujete, pa je sasvim prirodno da se prvo opredelite za tretman ili tretmane, pa tek onda za inicijaciju.

Inicijacija Reiki

Tradicionalni sistemi Reikija(Gendai i Usui) imaju 4 stepena i za svaki je neophodna inicijacija. Prvi stepen Reikija je preporučljiv za sve, nevezano od toga da li osoba namerava profesionalno da se bavi isceljenjem ili ne. Po inicijaciji u prvi stepen, a nakon isteka roka od 21 dan, u okviru koga učenik isključivo radi autotretmane, on zapravo postaje praktičar. To znači da mu je data sposobnost da kanališe Reiki ne samo za sebe, već i za druge u svojoj blizini (ljude, biljke i životinje), da energizuje vodu i hranu i još mnogo toga.

Dakle, da bismo bili u stanju da sami koristimo i kanališemo univerzalnu Reiki energiju, neophodno je da se na izvestan način uskladimo sa tom frekvencijom. Podešavanje, odnosno otvaranje kanala za Univerzalnu životnu energiju, stiče se inicijacijom od strane Reiki učitelja. Sve ostalo je stvar prakse i afiniteta. Da li će se neko „baviti“ Reikijem ili će ga samo koristiti za dobrobit sebe i bližnjih..Da li će se inicirati i zaboraviti na taj dar ili će ga razvijati…Koga će odabrati za učitelja, koji sistem će mu srce sugerisati…Da li će stati na prvom stepenu ili će se odlučiti da ide dalje …Koliko će verovati sebi, koliko će davati drugima…To su sve individualne karme i odluke i tu odgovornost učitelja prestaje.
Na učitelju je da sa ljubavlju prenese znanje i da savesno uradi sve što je neophodno kako bi učenik sam mogao da praktikuje Reiki i razvija sopstvenu praksu.
Ne volim izraz „rad na sebi“ , jer me asocira na težak fizički rad, a to zaista Reiki nije. Reiki je ljubav i lakoća. Isto tako, Reiki se ne uči teoretski i ne iziskuje intelektualno studiranje, već praksu, vežbu, upotrebu.
Kao učitelj Gendai Reikija, i kao neko ko konstantno radi sa ljudima, najtoplije preporučujem svima da se iniciraju u bar jednu tehniku isceljenja. To ne mora biti Reiki, to može biti i nešto drugo što vaša duša odabere, a rezonuje sa vašom vibracijom i najvišim dobrom svih ljudi.

Namaste.

Maša Kakariđi